Apartment in Moscow by M17

Architecture studio M17 designed this edgy apartment, located in the downtown area of Moscow. The general concept of this apartment was to bring the natural landscape inside the interior living environment. The owner is a zen buddhist. Some words from the architect: We tried to use less partitions and walls for zoning the space to avoid the closeness, to make it more spacious and opened, without compromising functionality. We used the principle of traditional Japanese house. This apartment building was built a view years ago, so the first sight was just among the concrete labyrinth. But the natural concrete texture was great and it was the first material we had chosen. Thus the main polygonal wall appeared: this 20-meter long curved surface goes through all the open-space zone: entrance hall, tea room, garden, kitchen & dining zone. It takes all the technical stuff, store rooms, built-in kitchen, laundry room, wardrobe and guest bathroom. All these utility zones are hidden from a view, leaving only pure open space.

m17architects.com

Apartment in Moscow by M17 1
 
Apartment in Moscow by M17 2
 
Apartment in Moscow by M17 3
 
Apartment in Moscow by M17 4
 
Apartment in Moscow by M17 5
 
Apartment in Moscow by M17 6
 
Apartment in Moscow by M17 7
 
Apartment in Moscow by M17 8
 
Apartment in Moscow by M17 9
 
Apartment in Moscow by M17 10
 
Apartment in Moscow by M17 11
 
Apartment in Moscow by M17 12
 
archdaily.com

Tags from the story
, ,