Beachyhead / SAOTA

Hovering over the dune and a stone throw from Robberg Beach in Plettenberg Bay, the design of SAOTA’s latest project called “Beachyhead” was conceived as a simple box which captures and frames the ocean view. The outer shell of the box is nished in a rough natural texture that references back to the dune, contrasting with the smooth reveal and soft that tapers to create a delicate frame.

According to Phillippe Fouché, director and project leader, the clients approached SAOTA to design a family holiday home that responded to the site, especially the views. They wanted a relaxing, yet elegant home that would be comfortable when entertaining many guests whilst also feeling intimate and cosy when it’s only one or two of them in the house. Other factors that drove the conceptual organisation of the building were the views, sunlight, prevailing wind direction and the zoning parameters.

www.saota.com

Beachyhead : SAOTA - 0
 
Beachyhead : SAOTA - 1
 
Beachyhead : SAOTA - 2
 
Beachyhead : SAOTA - 3
 
Beachyhead : SAOTA - 4
 
Beachyhead : SAOTA - 5
 
Beachyhead : SAOTA - 6
 
Beachyhead : SAOTA - 7
 
Beachyhead : SAOTA - 8
 
Beachyhead : SAOTA - 9
 
Beachyhead : SAOTA - 10
 
All images provided by SAOTA.

Tags from the story
,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *