Kyodo House

Architecture firm SANDWICH, whose office is located in an old sandwich factory near Uji River in Kyoto, built the Kyodo House – designed to make effective use of natural energy. In winter, air warmed by the sunlight extends throughout the space, while in summer; a cool breeze from the windows passes through. The house has a study room that functions as a ventilation tower, and from its windows you feel the greenery of surrounding trees. No air conditioners are needed in this house.

The distinctive composition of the external wall is based on the concept of a sculptor Kohei Nawa’s “Direction” series of paintings, which explores a visualization of gravity. Old timber that was originally cut from different trees growing in Japan and left out in the timber yard is reused, arranged so that width and colors alternate. The aim was to produce an impression that is warm and rustic while still being contemporary.

Photographs by OMOTE Nobutada

sandwich-cpca.net

Kyodo House : SANDWICH + team Low-energy 1
 
Kyodo House : SANDWICH + team Low-energy 2
 
Kyodo House : SANDWICH + team Low-energy 3
 
Kyodo House : SANDWICH + team Low-energy 4
 
Kyodo House : SANDWICH + team Low-energy 5
 
Kyodo House : SANDWICH + team Low-energy 6
 
Kyodo House : SANDWICH + team Low-energy 7
 

Tags from the story
, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *