Slab House

The focal point of the Slab House designed by Bureau de Change Architects is a concrete waffle shaped roof, which sits aloft the new living area. Its pre-fabricated peaks and troughs create trenches for rooftop planting, softening the volume, establishing a connection with the leafy surroundings and creating pleasing views from the floors above. From the garden, the roof trenches are out of sight, giving the immediate effect of a simple concrete slab, which contrasts with the texture of the original building.

The underside of the new roof is exposed to create the living room ceiling, its pronounced ‘beams’ created by the sunken roof planters above. The motion of the waffle ceiling creates a satisfying rhythm, which also offers a logical position for a substantial skylight that traverses the full width of the extension.

Photography by Ben Blossom

slab-house-bureau-de-change-architects-1
 
slab-house-bureau-de-change-architects-2
 
slab-house-bureau-de-change-architects-3
 
slab-house-bureau-de-change-architects-4
 
slab-house-bureau-de-change-architects-5
 
slab-house-bureau-de-change-architects-6
 
via archdaily.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *