The Rock

The-Rock

Built on the slope of Mount Shefford, the residence “The Rock” bridges an aerial view on one side and an ascending, rugged topography, populated by rocks and maples, on the other.

The initial idea for this project was to merge with the mountain, to nestle into the terrain until it becomes one with the residence. Entering the site from below, we see a black volume that seems to emerge from the slope and detach itself from the surrounding vegetation. Its dark truncated shape echoes the rocky projections that inhabit the site. The living areas, located upstairs, offer the occupant an intimate relationship to the site, a level access to a wild and untouched nature via a large terrace profiled to the topography. At the other extremity, the house rises above the void, allowing an atmospheric point of view towards the treetops.

www.ateliergeneral.ca

The Rock
Photo credit: Adrien Williams
 
The Rock
Photo credit: Adrien Williams
 
The Rock
Photo credit: Adrien Williams
 
The Rock
Photo credit: Adrien Williams
 
The Rock
Photo credit: Adrien Williams
 
The Rock
Photo credit: Adrien Williams
 
The Rock
Photo credit: Adrien Williams
 
The Rock
Photo credit: Adrien Williams
 
Images provided by v2com-newswire

Tags from the story
, ,